Pages

Τα κτήνη

Friday, October 5, 2007

Μία ευχάριστη έκπληξη με περίμενε στην σημερινή μου επίσκεψη στον πιτσιρίκο. Θέλω να πιστεύω ότι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι στα τόσα πολλά email που έλαβε εχθές από "κτήνη" (η επισκεψιμότητα του ιστολογίου πολλαπλασιάστηκε κατά 15-20 φορές τις τελευταίες δύο μέρες εξάλλου). Άμα πραγματικά έλαβε emails πάντως, σε συνδυασμό με τα όλο και περισσότερα πατριωτικά ιστολόγια που εμφανίζονται, νοιώθω ότι δημιουργείται επιτέλους ένας εναλλακτικός πόλος στην παντοκρατορία των "προοδευτικών", η ελληνική μπλογκόσφαιρα ζει την δικιά της αναγέννηση μετά από τον -προοδευτικό πάντα- Μεσαίωνα στον οποίο την είχαν ρίξει.

Ο πιτσιρίκος, δικαιολογώντας το προσωνύμιο του, αντέδρασε παιδαριωδώς επειδή αποκαλύφθηκε το παιχνίδι του. Τον ενόχλησε μόνο ότι κάποιοι κατάλαβαν ότι είναι μέλος του Συνασπισμού αλλά κατά τα άλλα αυτοί που έστειλαν μηνύματα είναι "κτήνη". Απελπίστηκε βλέποντας ότι τον έχουν καταλάβει οι πάντες, ίσως σκέφθηκε ότι θα βλάψει την "καριέρα" του (είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις των ατόμων που λόγω του blogging βγήκαν από την αφάνεια) η αποκάλυψη ότι λειτουργεί κομματικά.

Δεν είναι μέλος του Συνασπισμού φωνάζει λοιπόν. Ας μας πει τότε τι είναι αλλά να θυμάται και ότι:
  • Είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψήφιζε Ν.Δ ή ΠΑ.ΣΟ.Κ
  • Παρακάλεσε να μην αποκαλυφθεί το όνομα του ληστή γιου του συντρόφου του Ν. Βούτση
  • Συνεργάστηκε με το LiFO που στοχοποίησε τους πατριώτες που δέχθηκαν επίθεση στο φεστιβάλ βιβλίου
  • Σατίρισε (σε βαθμό που σχεδόν πανηγύρισε) την επίθεση στους νεαρούς στο φεστιβάλ βιβλίου
  • Χαιρέτησε την άρνηση των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να δώσουν θρησκευτικό όρκο (προσέξτε, όχι του Κ.Κ.Ε, μόνο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α) επειδή μας... βγάζουν από τον Μεσαίωνα
  • Θυμήθηκε την χούντα στο θέμα με τις πυρκαγιές μιλώντας για θεοκρατικό κράτος και την "αποχουντοποίηση" που "δεν έγινε ποτέ" συμπορευόμενος με την άποψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το ποιος δεν έβαλε τις πυρκαγιές, κάτι που είχε κάνει και τις προηγούμενες μέρες
  • Ισχυρίστηκε πως όλα τα ελληνικά κόμματα είναι εθνικιστικά (η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά)
  • Ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό που δέχθηκε επίθεση εκτός υπηρεσίας, ενώ ήταν με την οικογένεια του στο Φεστιβάλ Κόμικς
  • Ειρωνεύτηκε με άθλιο τρόπο τον Αρχιεπίσκοπο όταν πήγε για χειρουργική επέμβαση στο Αρεταίειο (είπαμε, "ανθρωπιά" έχει μόνο για τους ληστές τραπεζών)
  • Οι σύνδεσμοι του είναι άτομα που κινούνται ιδεολογικά στον συγκεκριμένο χώρο, στο σύνολο τους σχεδόν.
Υπάρχουν πολλά περισσότερα αλλά παραμένω σε αυτά τα λίγα. Ποιος άλλος χώρος έχει αυτά τα γνωρίσματα (όχι 2-3 από αυτά, όλα!) εκτός από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και κάποια κομματίδια της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς; Σε αυτό το διάστημα υπάρχει έστω και ένα άρθρο στο οποίο δεν συνταυτίζεται ιδεολογικά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α;

Όσο για τον γελοίο τίτλο του τελευταίου του άρθρου (το οποίο μόνο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και κάποια κόμματα του -0.1% εκφράζει αλλά είπαμε, δεν ψηφίζει ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατά τ' άλλα), στον Τζόνσον αντιπαραθέτω τον Σάμιουελ Κλέμενς:
Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης.

4 comments:

Cello said...

Έχουν αρχίσει και τα χάνουν..αποδυναμώνονται(και ξεβρακώνονται) και ο μηχανισμός της προπαγάνδας τους το ίδιο..Αποτέλεσμα αυτού που λέω είναι πως κατά την γνώμη μου τελευταία βλέπουμε πολλές σπασμοδικές κινήσεις από την αριστερά,ίδιον αδυναμίας να συνεχίσουν την ίδια γραμμή προπαγάνδας.Πιστέυω πως διαβλέπουν την ανικανότητα τους ιδεολογίκα να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο,αρχής γενομένης απο το Πασοκ και κάνουν αυτό που είναι συνηθισμένο για την μπολσεβίκικη προπαγάνδα.."αλλάγη".Ή τουλάχιστον προσπαθούν..Το θέμα ερίναι πως μάλλον γυρνάνε απο την επιθετική στην αμυντική γραμμη..Άλλως τε..αυτοί ήσαν πάντοτε εκείνοι που φοβόντουσαν εμάς.Όλες οι κινήσεις τους πιστέυω πως αυτό μαρτυρούν..Ακόμα και η επίθεση στην έκθεση βιβλίου.

Κτήνη είναι αυτοί που πιστέυουν οτι οι Έλληνες θα σκήψουν το κεφάλι κάτω από οποιαδήποτε ιδεολογική πίεση.Εις μνήμην του θείου μου,του οποίου βιβλία βρίσκονταν στο περίπτερο της Νέας Θέσεως και ο οποίος καθ'ολη την διάρκεια της ζωής του δέχτηκε ιδεολογικό πόλεμο θα αναρτήσω αποσπάσματα βιβλίου του.

Cello said...

συγνώμη για τα όποια ορθογραφικά αλλά πάνω στην ροή μου διαφέυγουν.

"σκύψουν" λοιπόν κι όχι "σκήψουν"

Anonymous said...

Εξαιρετικό το σημερινό σου κείμενο. Εδώ δεν τολμούν να πουν ανοικτά ότι υποστηρίζουν τον ξώφαλτσα (ΣΥΡΙΖΑ). Είναι αστοί βολεμένοι που φοβούνται.
Γερά με τσαμπουκά, που φωνάζαμε κάποτε στην Ιωνικάρα..... πριν πάρει τον κατήφορο....

Anonymous said...

Πρέπει να πήρε κατάκαρδα πάντως τον βομβαρδισμό email και το ότι τον μυρίστηκαν. Έγραψε στο μπλογκ του Πέμπτη πρωί πρωί, Παρασκευή πρωί για εμάς τα κτήνη και επανήλθε τώρα, Κυριακή 11+ το βράδυ. Τέτοια απουσία είχε να κάνει από τις διακοπές του Αυγούστου.

 

Gatestone Institute :: Articles

Popular Posts