Pages

Περί Φυλετισμού

Wednesday, December 5, 2007

Καμία λογική δεν υπάρχει στον σημερινό ισχυρισμό κάποιων για την φυλετική "πυραμίδα", ότι πάνω ήταν οι λευκοί, κάτω οι μη λευκοί και τέλος. Τραγικά απλουστευμένο. Ούτε η ναζιστική ούτε καμία άλλη φυλετική θεωρία της εποχής το έβλεπε έτσι.

Ο Schopenhauer θεωρούσε ότι ανώτερες φυλές όπως τους Ίνκας μετανάστευσαν από παντού στην Β. Ευρώπη και έγιναν Λευκοί σταδιακά. Ο Gobineau περιορίστηκε απλώς στο ότι οι φυλές από μίξεις είναι κατώτερες (αναγκάζοντας τους ναζί να πλαστογραφήσουν όλο το έργο του για να χρησιμοποιήσουν την φιλοσοφία του, θεωρούσε τους Εβραίους μία από τις ανώτερες φυλές και τους Γερμανούς φυλή που προέρχεται από μίξεις). Ο Chamberlain θεωρούσε τους Γερμανούς την ανώτερη φυλή ενώ ο Grant, ενώ αποδέχεται ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ήταν ο ανώτερος που δημιουργήθηκε, θεωρεί ότι αυτό οφείλεται στην μίξη των Ελλήνων με Βόρειους λαούς (επικρατούσα φυλετική θεωρία της εποχής, η εξήγηση για τον Ρωμαϊκό και τον Ελληνικό πολιτισμό δεν μπορούσε να ήταν η δικιά τους ανωτερότητα άρα θα έγιναν μίξεις με τους Βόρειους λαούς).

Στηριζόμενος σε όλους αυτούς ο Rosenberg χτίζει την φυλετική ιδέα της ναζιστικής Γερμανίας σύμφωνα με την οποία οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Σκανδιναβοί και λοιποί Βόρειοι ήταν οι ανώτεροι των λευκών, γενικά υπήρχε η άποψη ότι λόγω του κλίματος οι Βόρειοι είχαν γίνει πιο σκληροί και ότι όσο πιο χαμηλά κατέβαινες στην Ευρώπη τόσο περισσότερες ήταν οι μίξεις με τους μουσουλμάνους της Β. Αφρικής (δηλαδή εμείς προφανώς θεωρούμασταν οι κατώτεροι των λευκών). Σε κάθε φυλετική θεωρία εννοείται ότι οι Γερμανοί ήταν στην κορυφή της πυραμίδας και όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι από κάτω, να γιατί ο φυλετισμός τους ήταν εθνικιστικός και όχι το αντίθετο. Αυτή ήταν η σημασία του πολυδιαφημισμένου από κάποιους "ίσως υπάρχει ένα ίχνος του αρχαίου Ελληνικού γένους μέσα τους" που έγραψε ο Γκέμπελς, όχι θαυμασμός αλλά έκπληξη που παρά την φυλετική τους θεωρία που μας έφερνε στον πάτο των Λευκών πολεμάμε τόσο ηρωικά που ίσως τελικά να υπάρχει ένα ίχνος Ελλήνων μέσα μας.

Αδιαμφισβήτητα υπάρχει ένας δεδομένος θαυμασμός του Χίτλερ για την Ελλάδα που δεν περιορίζεται μόνο στην ύπαρξη της στην αρχαιότητα. Κάποιοι θα το θεωρήσουν απόδειξη ότι ο Χίτλερ έβαζε και τους Έλληνες στις ανώτερες φυλές, προσωπικά πιθανολογώ ότι ούτε ο ίδιος δεν πίστευε στον φυλετισμό που χρησιμοποιούσε αφού ούτε ο Rosenberg ούτε κανένας προγενέστερος θεωρητικός πάνω στον οποίον έχτισε ο Rosenberg μας είχε θεωρήσει φυλετικά ισάξιους των Γερμανών.

No comments:

 

Gatestone Institute :: Articles

Popular Posts